reflexologie voor kinderen

 

reflex kind

Wat?
Voetreflexologie is een complementaire, natuurlijke therapie die steunt op het principe dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met zones op de voeten. Als deze zones gemasseerd worden, krijgen de lichaamsdelen die ermee verbonden zijn meer energie en dit zorgt ervoor dat ze beter in staat zijn zichzelf te genezen

 

Voor wie (niet)?
Voetreflexologie kan toegepast worden als een ontspanningsmassage aan de voetjes bij kinderen die even tot rust willen komen. Aangezien er op deze manier preventief aan hun gezondheid gewerkt wordt, is dit een leuk extraatje.
Voetreflexologie kan in zijn pure vorm natuurlijk ook ondersteuning bieden bij kinderen die kampen met bepaalde klachten zoals:
item 2 Krampen
item 2 constipatie
item 2 stress
item 2 huidproblemen
item 2 hormonale kwaaltjes
item 2 verkoudheden
(Contra-indicaties: besmettelijke ziekten, koorts, aandoeningen die een heelkundige ingreep vereisen, infecties, kanker, ernstige ziekten die tot complicaties kunnen leiden.)


Hoe?
Na een verfrissend voetbad worden de voetjes gestretcht en vervolgens verwend met een algemene massage. Tijdens deze warm-up worden problemen -fysieke of psychische- besproken  aan de hand van een anamnese en er wordt bekeken welke reflexzones  zullen aangepakt worden. Uiteraard kan één van de ouders hierbij aanwezig zijn, zeker als het kind nog klein is. Indien er geen problemen zijn, wordt er een preventieve reflexologiebehandeling gegeven die het lichaam relaxeert en die ervoor zorgt dat de immuniteit verhoogt.
arrow Bij de eerste sessie hoort een uitgebreide anamnese adhv een vragenlijst zodat een duidelijk beeld wordt verkregen van het kind en zijn behoeften.

Prijs

arrow De totale duur van een sessie voetreflexologie bedraagt een half uur tot 1 uur, afhankelijk van de leeftijd en het temperament van het kind evenals de reden van de sessie.

25 euro

(30 minuten)

35 euro

(45 minuten tot 1 uur)


Wil je je kind liever thuis laten genieten van een voetreflexologiesessie?

Kan ook! In dat geval betaal je 40 euro voor een half uur en 50 euro voor de langere sessie.


 

Londerlelie

Meerstraat 88
1840 Londerzeel
T. 0472 737 459