Kinderyoga

 

kinderyoga

Wat?
Kinderyoga is een samenspel van bewegingen – helemaal aangepast aan de belevingswereld van kinderen – die gebaseerd zijn op de oefeningen uit de yoga. Tijdens de yogales kunnen kinderen hun volle hoofdjes –indrukken, prikkels en gevoelens die zich overdag opstapelen - weer even laten leeglopen. Een boeiend pakket van beweging, spel, massage, tekenen en dromen … dat is kinderyoga!

De lessen worden opgebouwd aan de hand van een thema dat aansluit bij de specifieke behoeftes en leeftijdskenmerken van de verschillende groepen (zie onder). Actie en rust worden met elkaar afgewisseld zodat verveling nooit ver weg is, maar er toch voldoende –letterlijke en figuurlijke- adempauzes zijn. De kinderen moeten plezier beleven aan de lesjes. Het is de bedoeling dat ze vol enthousiasme én toch ontladen weer naar huis gaan!

 

Waarom?
Kinderyoga is goed voor het lichaam én de geest. De oefeningen zorgen er niet enkel voor dat de rug in optimale gezondheid blijft (wat op zich al fantastisch is!!), ze staan ook garant voor nog veel meer leuks:
item 2 Je lichaam wordt soepel, je spieren worden sterker
item 2 Je motoriek en lichaamshouding verbeteren
item 2 Je bent beter gewapend tegen ziektes
item 2 Je kunt je beter concentreren
item 2 Je krijgt meer zelfvertrouwen
item 2 Je hebt minder last van stress
item 2 Je valt ’s avonds makkelijker in slaap
item 2 …

Voor wie?
Kinderyoga is goed voor ALLE kinderen, van schattige kleuters tot stoere tieners. Je hoeft geen problemen te hebben om baat te hebben bij de yogalessen, maar in het bijzonder kunnen ze geschikt zijn in de volgende gevallen:
item 2 Voor kinderen die een emotionele tijd doormaken
item 2 Voor drukke kinderen, om de rust te helpen terug vinden
item 2 Voor onzekere kinderen die af en toe een duwtje in de rug nodig hebben
item 2 …

Hoe?
arrow
De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximum 7 kinderen. 

Voor de groepslessen miniyoga en kinderyoga verwijs ik u graag door naar "Villa in de Wolken" in Opwijk. Privé-lessen worden nog steeds door mezelf gegeven. Contacteer me gerust voor meer info.

item 2 Tieneryoga: 6e leerjaar + 1e en 2e middelbaar

arrow De lessen worden telkens gegeven in reeksen van 5 weken: zie agenda!! Je kunt je kind dus inschrijven voor 1 reeks of voor meerdere reeksen.
arrow Welke kledij doe je aan? Gemakkelijke kledij en schoenen (tijdens de les: op blote voeten)

Prijs

Tieneryoga

45 euro

(voor 5 lessen)
 

Liever thuis of alleen aan kinderyoga doen?

Kan ook! In dat geval duurt 1 lesje 30 minuten en bedraagt de kostprijs 45 euro (bij Londerlelie) of 60 euro (bij jou thuis - regio Londerlelie)

 

 

 

Londerlelie

Meerstraat 88
1840 Londerzeel
T. 0472 737 459